Lanou

zenekar

A Lanou love folk; egy zenei találkozás a folk, a pop és a világzene határán. Népzenei gyökerekkel rendelkező, dalközpontú felfedezőút, melyben nagy helyet kap az improvizáció is. Az együttes hangzásvilágát tagjainak különböző zenei háttere is színesíti (népzene, reggae, funk, rock). A zenekar kezdetben ambienthez közelebb álló stílusa a pszichedelikusabb, trip-hop, groove-központú műfajok felé mozdult el. Repertoárjuk saját angol és magyar nyelvű dalokból, valamint különböző népdalfeldolgozásokból (magyar, ír) áll.

A Lanou 2018 januárjában alakult, azóta két teltházas koncertet adtak a Szimpla Kertben, és meghívott fellépői voltak több fesztiválnak (Ozora fesztivál, Everness Fesztivál, Jade Spirit fesztivál, “Szimpla kert 15”). Koncerteztek a prágai Ungelt Jazz Clubban és a Művészetek Völgyében, zenéltek a Tilos Rádióban és több budapesti helyszínen is. A zenekar 2018 decemberében 500.000 Ft -ot nyert videoklip készítésére az NKA Könnyűzenei Kollégiumától. A videoklip 2019 júliusában jelent meg “Flowers on the Field” címmel a Lángoló Gitárok blogon. Legújabb klipjük címe “Madárka”, amelyet novemberben a Recorder blog mutatott be.

Tagok: Tóth Eszter (ének, citera, gitár), Simon Gyuri (ének, gitár), Öllős Dávid (ének, basszusgitár), Papp Gergő (ütőhangszerek)

Back