Karma Pema Dorje - Ölvedi Gábor

zenész

Ölvedi Gábor vagyok, 30 éve meditálok, a Karma Pema Dorje avatási nevet 20 éve kaptam Láma Ole Nydahl-tól, akitől az első beavatásaimat is.
 
Koncertjeimmel az szándékom, hogy a meditációban megtapasztalt végtelen, nyílt tereket és utazásokat megjelenítsem a zenében. Szeretem egyensúlyban tartani a tradicionális hangszeres- és énektechnikákat és szakrális szövegeket az újító gondolatokkal.
 
Mindeközben előszeretettel vonom bele a modern világ eszközeit, hangszereit és látásmódját úgy, hogy a művészi szabadságnak és fantáziának is teret adok, és a hagyományt is tiszteletben tartom. 

Back

Karma Pema Dorje - Ölvedi Gábor:

Tibeti torokénekes meditatív koncert

Sound Trip - 2020. 08. 29. 17:30-19:30

108 perces tibeti torokének, gong, hangtál és mantrameditációs ülőkoncert Ölvedi Gáborral (Karma Pema Dorje). 
A koncert Karma Pema Dorje - Walking in the mountains of Tibet című debütáló album lemezbemutató turnéjának záró állomása. 
 
Belső szentélyünk felfedezése, testünk vizeinek átrezgetése a tibeti buddhizmus hangvibrációival, mantráival...
Az estre látogató egy hangokból, vibrációkból épült belső szentélyben lépdelhet, mely során a legősibb szakrális énektechnikák, a zene, a hangrezgések vezetik helyszínről helyszínre...
 
Tudatunk hegyeinek öleléséből belépünk belső kolostorunk kapuján, melynek meditációs termeiben megélhetjük létezésünk mélyebb rétegeit és értelmét; tudatunk tükrét megtisztítva kívánságokat fogalmazhatunk meg és felajánlásokat tehetünk egy emelkedettebb, tudatosabb világért!
Elidőzhetünk lelkünk tájait magasabb perspektívából szemlélve...
 
Miközben a hangvibrációkat sejtjeink legmélyére engedjük, lélekben egyre magasabbra emelkedve a kőépületben kijutunk a kolostor tetejére, ahol a nyílt lelki és fizikai tér határtalanná teljesedése segít elvágni a dualizmus hétköznapi tudatállapotának köteleit, és segít felszabadulni bennünket az alól, hogy a dolgokat egymástól elválasztva tapasztaljuk.
 
Az est zárásaként a meditáció és a koncert hasznos eredményeit felajánljuk minden érző lény javára.
 
Az eseményen való részvételt 14 éven aluli gyermekeknek nem ajánlom.
A részvételt nem ajánlom epilepsziával, skizofréniával küszködő embertársaimnak.