Gabi Kucsinka

Founder of Hangák

A Zöldre Érett Nők közösségét hét éve álmodtam meg és hoztuk létre abból a célból, hogy egymást támogató, segítő női közösségként együtt zöldüljünk a hétköznapokban. Sokan vagyunk, akik kisebb-nagyobb lépésekkel szeretnénk tenni a hétköznapokban a fenntartható fejlődésért, de a temérdek információ ellenére nehezen találjuk az utat. Olyan közösséget szerettünk volna, ahol nincsenek elvárások, és ahol sok kicsit sokra megy alapon minden apró lépés, amit megteszünk, hozzájárul a nagy egészhez, amiről elmondhatjuk, ilyen az, amikor mi csajok összefogunk.
Ma már nyolcvanan vagyunk, közösségi vásárlás a tevékenységünk alapja, de flashmobot is szerveztünk már, és mindenkivel szívesen kapcsolódunk, ha egy jó ügyért meg lehet mozdulni. Emellett örömmel gyűlünk össze pusztán az együttlét kedvéért, sütizni, kávézni.

Tevékenységünkkel mindenki jól jár, a hozzánk csatlakozó hanga kedvezmény formájában élvezi munkája gyümölcsét, az ő vásárlóközössége könnyen, megbízható forrásból jut magyar zöld termékekhez, és az általuk támogatott alapítványok, egyesületek számára pedig minden egyes vásárlás adományalapot képez. Bár nonprofit módon működünk, számokban nem kifejezhető, mit nyerünk: a közös ügy sikere, izgalmas megmozdulásaink élménye, és a női közösség adta öröm hatalmas plusz a hétköznapokban. A legnagyobb nyertes mindenek felett pedig én vagyok: hálás vagyok, hogy ilyen fantasztikus nőkkel tevékenykedhetem nap mint nap!

Back