Csintalan Maja

Mindfulness oktató, mozgásterapeuta

Hatéves koromtól tizenkilenc éves koromig a tánc volt életem középpontjában, napi szinten több órát gyakoroltam klasszikus balettot és modern táncot. Ebben az időszakban megtapasztaltam, hogy a testi fájdalmaim elnyomása mellett, hogyan burkoljam be a lelkem rezdüléseit egy tökéletesen kivitelezett  balett-mozdulat mögé. A gyermekként még megélt szabad lélek tánca, egyre inkább gúzsba kötött lélek „táncává” lett. A kontroll mindennapi vendég volt nálam. Önmagamat kötöttem gúzsba és ezen már a tánc sem oldott.

Vonzott az emberi test mélyebb megismerése, éreztem, hogy a mozgás továbbra is az életem alapvető része lesz, ezért választottam új szakmaként a gyógytornász irányt. Gyógytornász hallgatóként mindent megtanultam az emberi test, az izmok, az ízületek működéséről, a lélek működését háttérbe szorítva, a saját lelkem háttérbe szorítva, a megfelelés hálójába belegabalyodva. Ami végig kísérte eddigi életemet az állandó aggódás és szorongás, az önkontroll, ami odáig vezetett, hogy elkezdtem a társas helyzeteket kerülni, annak érdekében, hogy csökkentsem a szorongást, de a bezártság érzése csak növelte azt, így visszaértem a szorongás ördögi körébe. A megfelelés és önkontroll pókhálójába ragadt lelkem egy idő után jelzett, szabadulni akart. Hosszas, hónapokig lappangó hangulatingadozás, és állandó fizikai diszkomfort érzet után megérett bennem a döntés, hogy elinduljak az önmagam megismerése felé vezető utamon. Elkezdtem arra keresni a válaszokat, hogy hogyan tudnám őszintén megélni az érzelmeimet, és könnyedén kapcsolódni másokkal. Megértettem, hogy a visszatérő fizikai diszkomfort érzetem mögött mindig van egy mélyebb lelki történés, amihez eddig nem fértem hozzá. Visszatérő hát- és nyakfájdalmam, csípőfájdalmam szűnt meg, miután a múltam meg nem élt érzelmeit elkezdtem fokozatosan tudatosítani és megélni, ahogy egyre gyakrabban kapcsolódtam a jelenhez, az itt és most bennem lévő testi érzetek tudatosítása által. Ebben a mindfulness meditáció hozta a legnagyobb áttörést számomra, ahol megéreztem, hogy milyen együtt lenni a szorongással, a nehéz érzelmekkel, hogyan változnak és oldódnak fel, amikor figyelmet szentelek nekik, ahelyett, hogy elnyomnám őket.

Megértettem és sejtszinten megéreztem, hogy a test és lélek egyszerre mozdul, így küldetésemmé vált a test és lélek csodás egységének felfedezése és gyógyítása.

Szenvedély, személyes motiváció:

Szenvedélyem a test és a lélek egységben való gyógyítása.

Abban segítek neked, hogy megtapasztald:

  • milyen érzés jelen lenni a testedben, éber figyelemmel felfedezni a határaidat
  • milyen érzés tiszta figyelmet fordítani önmagad felé, a tested és lelked felé egyaránt
  • milyen felfedezni, hogy mit rejt a test egy fájdalom mögött
  • milyen érzés a fájdalmadat úgy átélni, ahogy van, szembenézni azzal, ami van, és ebben az önmagad által megteremtett figyelemben gyógyulni

 

Back

Csintalan Maja:

Mindfullness, tudatosság és jelenlét

Sutra - 2020. 08. 30. 12:15-13:45