Bach Éva

Alternatív mozgásterapeuta

Amikor 30 évesen, sokéves zen meditáció és jógagyakorlás ellenére, rosszindulatú daganatos megbetegedéssel diagnosztizáltak, át kellett értékelnem az önmagamhoz és a körülöttem élőkhöz, az élethez és a halálhoz, Istenhez és a testemhez fűződő viszonyomat. Felismertem, hogy a teljes és örömteli élethez számomra nem a határok feszegetése, a szükségletek, az érzések és az érzelmek elvetése felé vezet az út, hanem egy megengedőbb, elfogadó, melegszívű és szeretetteljes megismerésen keresztül.

Később azt is észrevettem, hogy ezzel nem vagyok egyedül: sokan szeretnének szeretettel fordulni önmaguk felé, melegszívű, érzelmeiket és határaikat tiszteletben tartó, őszinte kapcsolatokra vágynak kívül-belül.
Ma már életminőséget javító mozgásterápiás, jóga és szomatodráma foglalkozásokat vezetek ebben a szemléletben. Életcélom a folyamatosan javuló életminőség, amely számomra egy olyan kimeríthetetlen és végtelen feladat, amely az én és a nem-én (egyén-egyén, egyén-társadalom, egyén-környezet) viszonylatában már rövidtávon is túlmutat az igények és vágyak öncélú kielégítésén, és egy globális, vagy akár uiverzális életminőség javuláshoz vezethet.

Bach Éva vagyok, alternatív mozgásterapeuta és testkapcsolat tréner, a plus size jóga első magyarországi képviselője. Terápiás eszköztáramban a szomatodráma, a jóga, a fókuszolás orientált technikák egyes elemei, és a zen légzés, zen meditáció szerepelnek. Alternatív mozgásterapeuta és hatha jóga oktató képzésemet 15 év hathajóga gyakorlással és 10 év zen meditációs tapasztalattal a hátam mögött kezdtem el. Gyógyítóként 2016 óta szerepelek az egészségügyi szakdolgozók országos nyilvántartásában.
Kiemelt érdeklődési területeim között a civilizációs ártalmak (pl. stressz, hormonegyensúly, elhízás és ülőmunka káros hatásai), a daganatos megbetegedések és a pozitív testkép, testkapcsolat szerepelnek.

 

Back